Del 1: Hva er egentlig affiliate markedsføring? – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

Del 1: Hva er egentlig affiliate markedsføring?

Affiliate markedsføring

Internett markedsføring er spennende og gir deg «uendelig» med muligheter, og en av mulighetene som mange tjener gode penger på er affiliate markedsføring. – Her er en kjapp guide til hva affilliate markedsføring egentlig er.

Her har jeg forsøkt å samle noen typiske spørsmål om affiliate markedsføring og gi gode svar på dette. Jeg svarer på ett spørsmål om gangen, og dersom du liker dette kan du jo prøve deg som affiliate markedsfører 🙂

Spørsmål: Hva er egentlig affiliate markedsføring?

Svar: Det betyr at du skal markedsføre og selge andres produkter, som en agent, og få en prosentandel av hvert salg. Din jobb er altså å markedsføre, og du har absolutt ingenting med produkthåndtering å gjøre. Du får utbetalt en kommisjon som kan strekke seg fra 3% til 75%(!).

De lave satsene er gjerne ved salg av fysiske produkter, mens kommisjon helt oppe i 75% er vanlig ved salg av digitale produkter.

Spørsmål: Hva er fordelene med slik markedsføring?

Svar: Mange markedsførere startet med affiliate markedsføring og har tjent sine første online penger på dette. Det er ganske enkelt å komme i gang, koster ikke mye penger, og du trenger ikke å lage dine egne produkter, sette opp handelsløsning eller gjøre alt det tidkrevende.

Derimot kan du begynne å markedsføre et produkt som konverterer (selger) godt allerede.

Du trenger ikke engang å ha din egen nettside for å starte, selv om du kanskje lettere kunne konvertere «tittere» til kjøpere med ditt eget nettsted.

Spørsmål: Hvordan velger jeg hvilke produkt jeg skal markedsføre?

Svar: Dersom du kan engelsk så vil jeg anbefale deg å titte på Clickbank. Dette er en tredjepart som står mellom deg som markedsfører og andre som selgere, og sørger for at du får provisjonen du har krav på ved jevne mellomrom. Utbetalinger skjer hver 14. dag – helt automatisk.

Start med å gjøre et søk på et tema som du er interessert i. Hvis du har kunnskap på dette området, desto bedre. Velg et produkt basert på gunstig ClickBank statistikk (dette står ved siden av hvert enkelt produkt) : slik som at produkteieren har et godt salg (gravity), en god provisjonsprosent, og tilgjengelige diverse affiliate verktøy.

Et norsk alternativ er TradeDoubler, der du kan markedsføre mange “norske” produkter. Svært ofte er satsene for kommisjon veldig lave der, men hvis du klarer å skape nok salg kan du tjene veldig gode penger der.

Et eksempel på merkevare du kan promotere gjennom TradeDoubler er Dell (computers).

Dette er del 1 av en serie om affiliate markedsføring, og derfor kommer snart mer om dette. Denne er skrevet av Preben Sangvik som jobber i Repsonspartner AS og med EasyEdit. Han driver i tillegg podcasten “Markedskanalen” på YouTube

Dersom du vil lære mer om dette, så spør i forumet…

Preben O. Sangvik
 

OBS: Sjekk ut podcasten "Markedskanalen" på facebook. <<< Preben Sangvik jobber i Responspartner AS og har mye kompetanse på både online markedsføring, webteknisk og design - og god erfaring med å knytte dette sammen til en helhet som fungerer for kundene.