google – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

Tag Archive

Tag Archives for " google "

3 ting du ikke visste om Google

De fleste benytter Google som sin søkemotor, her kommer tre tips om Google de færreste er klar over.

1. Kalkulator
Skriv inn for eksempel 2 + 2 og klikk søk.
Da regner Google ut svaret.

2. Define
Skriv DEFINE:temaord og Google definerer ordet for deg.
Fungerer best på engelsk

3. INURL
Skriver du INURL:søkeord vil Google vise linker som
har dette ordet i selve URL’en (linken).

Bonustips:
I Google kan man stille inn språkinnstillinger. Logg deg inn på maskin til kollegaen din i pausen. Endre språket til Swahili, da blir han sikkert glad.

God helg folkens !!

Les mer

Google – nå med semantisk søk (smart søk)

Har du lagt merke til noe nytt i Google? – Nå har Google blitt smartere, og gjør det enklere å søke seg frem til det man egentlig leter etter:

Prøv et søk på “bruke eee til server” (eee er betegnelsen på en liten Pc fra Asus), og søket er relatert til at jeg vurderer en bitteliten server 🙂

Uansett, nederst vil du se at det står mange potensielle liknende søkefraser. Dette er basert på Googles index over søk som gjøres av folk som søker på eksempevis “eee+ server” og liknende fraser.

På denne måten hjelper nå Google deg med å lettere finne frem til beslektede begreper, og gjør det derfor lettere for deg å finne frem i jungelen av informasjon som ligger der ute.

Som du ser er ikke nødvendigvis alle “relevante begrep” helt relevante,  men det gir jo brukeren en mulighet til å foreta et alternativt søk uten å måtte tenke seg om (ref. til mn tidligere bloggpost om tenking…)

 

 

Les mer