Google – nå med semantisk søk (smart søk) – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

Google – nå med semantisk søk (smart søk)

Har du lagt merke til noe nytt i Google? – Nå har Google blitt smartere, og gjør det enklere å søke seg frem til det man egentlig leter etter:

Prøv et søk på “bruke eee til server” (eee er betegnelsen på en liten Pc fra Asus), og søket er relatert til at jeg vurderer en bitteliten server 🙂

Uansett, nederst vil du se at det står mange potensielle liknende søkefraser. Dette er basert på Googles index over søk som gjøres av folk som søker på eksempevis “eee+ server” og liknende fraser.

På denne måten hjelper nå Google deg med å lettere finne frem til beslektede begreper, og gjør det derfor lettere for deg å finne frem i jungelen av informasjon som ligger der ute.

Som du ser er ikke nødvendigvis alle “relevante begrep” helt relevante,  men det gir jo brukeren en mulighet til å foreta et alternativt søk uten å måtte tenke seg om (ref. til mn tidligere bloggpost om tenking…)

 

 

Preben O. Sangvik
 

OBS: Sjekk ut podcasten "Markedskanalen" på facebook. <<< Preben Sangvik jobber i Responspartner AS og har mye kompetanse på både online markedsføring, webteknisk og design - og god erfaring med å knytte dette sammen til en helhet som fungerer for kundene.