Preben Sangvik – markedsføring på nett – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no
  • Home

Preben Sangvik – markedsføring på nett

Så du vil sjekke opp hvem jeg er?

Jeg er Preben Sangvik: Pappa til tre aktive barn, ektemann til en kreativ og livsglad kone, og en gründer som har mer enn 15 års erfaring med web-teknisk, søkemotoroptimalisering, markedsføring og salg på nett.

Prebens tilfeldige start med markedsføring på nett

I 2003 startet mitt eventyr med å lage et nettsted – for å presentere bryllupet til min kone og jeg. Litt forut for min tid. Dette var noen år før Facebook kom, og de fleste av våre gjester hadde ikke engang vært innom nettstedet…

..så det var ganske bortkastet…

Men jeg fikk blod på tann…

..og i 2004 lagde jeg det første nettstedet for å tjene penger. For en i familien som ville ha flere kunder til sin Bed & Breakfast. Det fungerte, og bestillingene rant inn.

Men så prøvde jeg for meg selv for første gangen. Solgte gaveartikler.

Det fungerte ikke…

Vendepunktet

2 år etter møtte jeg Reimar Vetne (opprinnelig eier av estrategi.no) og han viste meg to nettsider som solgte det samme.

Den ene var stygg. Den andre var pen og tydeligvis laget av en webdesigner.

Og han spurte meg hvilken side jeg trodde solgte best...

..”eh, den pene selvfølgelig!”

“Det er det de fleste tror”, sa han.

“Men den stygge siden selger 2,5 ganger mer enn den pene…

..og fra da av forstod jeg at pent webdesign ikke er det som gjør at det selger bra…

..og derfor har jeg også laget kurset “Selg MYE mer på nett”, som kan hjelpe deg til å lykkes med nettopp å få flere henvendelser og bestillinger fra nett.

Veien videre med online markedsføring

I 2005 tok jeg bachelorgrad i online markedsføring og gründerskap. Kanskje en av Norges første.

Eget firma ble startet i 2006, og jeg overtok estrategi.no (som du er på nå) i 2007.

Siden den gang har jeg jobbet i flere prosjekter enn jeg kan huske. Med å hjelpe små firmaer ingen har hørt om, til noen store norske firmaer som “alle” har hørt om og vet hva gjør.

I lang tid jobbet jeg nesten kun med SEO, og var leid inn som konsulent til større byråer i tillegg til å ha egen drift.

Jeg har hjulpet firmaer i mange ulike bransjer: Byggfirma, transportfirma, smykkefirma, kosmetikkfirma, hotellkjede, bilkjede, lydfirma, personlige trenere, reisebyråer og mange mange flere.

Felles for de aller aller fleste er at de ikke vet hva som skal til for å lykkes.

Derfor har jeg bestemt meg for å dele en del hemmeligheter, kunnskap og metoder i podcasten “Markedskanalen som jeg startet i 2019. I tillegg deler jeg en del andre hjelpemidler og kunnskap om å lage selgende nettsteder i min Facebook-gruppe.

Preben Sangvik online markedsføring

Til daglig hjelper jeg kunder med online markedsføring gjennom mitt firma Responspartner As og hjelper folk å lage hjemmeside med EasyEdit – som også er utviklet av meg.

Har du lyst til å høre om jeg kan hjelpe deg med ditt firma, så ta kontakt via preben@estrategi.no eller preben@responspartner.no

Mvh
Preben Sangvik