Del 2: Hva er egentlig affiliate markedsføring? – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

Del 2: Hva er egentlig affiliate markedsføring?

Affiliate er en form for joint venture

Affiliate markedsføring kan være svært lønnsomt, og derfor tar vi en nærmere titt på dette. Her er del 2 i vår serie om affiliate markedsføring. Blant annet konkrete tips om hvordan du kan jobbe:

For affiliate markedsføring er en jobb. Mange har lett for å tenke på det som en hobby, men i realiteten er dette en høyaktuell jobb.

Bildet er en illustrasjon på hvordan mange affiliates kan markedsføre samme produktet: De dekker ulike deler av markedet og kun noen få affiliates har samme nedslagsfelt. Noen konkurrerer mer mot hverandre enn andre.

Spørsmål: Hvordan kan jeg markedsføre andres produkter?

Svar: Det er mange måter å drive affiliate markedsføring på, men hovedingrediensen er å sende besøkende (trafikk) til salgsbrevet til produkteieren. Pga. «din» spesielle sporingslink vil alt salg «dine» kunder  genererer tilfalle deg, dvs du vil bli avregnet kommisjon på dette.

Eksempel på affiliate:

Dersom du promoterer Dell computers på din hjemmeside, og Jensen kommer på din hjemmeside og leser om Dell – og deretter klikker seg videre til Dell.no hvor han kjøper en bærbar PC. Ja da vil du motta kommisjon for salget på den PCen.

Som nevnt finnes det mange måter å drive affiliates markedsføring på, og her er de mest vanlige:

En gratis men tidkrevende metode er artikkelmarkedsføring. Dette kalles også gjerne «bum marketing», eller fattigmanns markedsføring. Men ikke se bort fra den, for gjøres dette riktig kan du tjene gode penger.

En annen metode som gjerne krever en del erfaring før den blir lønnsom er Pay Per Click annonsering. Dvs. at du kan annonsere i blant annet Google, og kun betaler per klikk på annonsen din.

Andre metoder (som jeg liker best) er blogging, opprette og bygge en epostliste med interessenter og bygge tilhengere på web 2.0 sider (Facebook, Twitter med videre).

Summen er at trafikk + konvertering gir kroner inn. Jo flere du får sendt til produkteierens hjemmeside, og jo bedre den konverterer, jo mer penger tjener du.

Spørsmål: Hvordan kan jeg tjene penger når mange andre mennesker prøver å selge de samme produktene?

Svar: Du burde ikke bekymre deg over de andre. Fordelen med at mange markedsfører et gitt produkt er at sannsynligvis har produktet suksess og salgssiden en god konvertering. For ellers ville det nok ikke vært så mange selgere…

Mitt råd er: Vær unik!

  • Skriv bedre produktvurderinger
  • Gi bonuser hvis folk kjøper fra deg
  • Bruk fengslende titler på artikler og blogginnlegg
  • Send flere artikler til artikkelkataloger
  • Bruke sosiale bokmerker og sosiale medier
  • Praktisér god søkemotoroptimalisering og bruk gode «longtail» søkefraser

Høy konkurranse er ikke alltid et onde, men du bør vurdere dette ut fra din erfaring, magefølelse og analyser. Jeg vil f.eks, anbefale deg å ikke starte med promotering av de heftigste produktene i Clickbank – med mindre du finner en nisje som veldig få konkurrenter har oppdaget.

 

Spørsmål: Hvorfor vil ikke produktetskaperne selge sine produkter selv? Vil de ikke tjene mer penger på den måten?

Svar: Smarte produkteiere vet at de ikke kan gjøre alt selv. I tillegg kan det være at de vet at de er dårlige på dette. Klart, dersom de ville opprettholdt samme volum på salget ved å gjøre alt selv ville de tjent mer – men ved å bruke affiliate markedsførere vil de treffe et større publikum – og heller ikke ha utgifter til markedsføring før produktet faktisk er solgt.

Antall salg øker for de fleste så mye at det lønner seg å ha en skare med affiliate markedsførere som selger på vegne av dem. Konklusjonen er at produkteieren tjener mer penger med affiliate markedsførerne enn uten.

Spørsmål: Hva er ulempen med å bruke affiliate markedsføring?

Svar: Du kan vanligvis ikke sette opp en business og deretter la den gå på autopilot når du driver med affiliates markedsføring. Normalt sett må man skrive artikler og blogginnlegg, gjennomføre PPC eller den trafikkmetoden du bruker kontinuerlig. Både fordi markedet forandrer seg, og fordi produkter kommer og går.

En annen negativ side er at produktet ikke er ditt, og du har ingen kontroll over det. Du kan normalt sett ikke påvirke salgsbrevet til å bli bedre, og det er vanskeligere å bygge en relasjon med kunden (for å selge mer etterhvert).

Ved hjelp av diverse teknikker kan man allikevel forbedre salgsprosenten ved å “unngå” selgerens salgsbrev ved å skrive sitt eget.

Konklusjon:
Affiliate markedsføring er en god måte å komme i gang med Internet markedsføring. Det gir deg mulighet til å øve på og bli vellykket på markedsføring, uten å ta større risiko enn du tåler.

Dersom du velger å finne ut mer om affiliate markedsføring og “lese deg opp” på dette, – så vil du lære mye om hvordan du bør markedsføre ditt eget produkt. Dette kommer godt med i det øyeblikket du vil lansere dine egne produkter.

Prøv affiliate markedsføring og sjekk om dette er «din ting»!

Har du spørsmål: Still dem i forumet.  🙂

Kommentarer kan du skrive under!

 

Preben O. Sangvik
 

OBS: Sjekk ut podcasten "Markedskanalen" på facebook. <<< Preben Sangvik jobber i Responspartner AS og har mye kompetanse på både online markedsføring, webteknisk og design - og god erfaring med å knytte dette sammen til en helhet som fungerer for kundene.