Visste du at “Facerape” kan gi fengselsstraff? – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

Visste du at “Facerape” kan gi fengselsstraff?

facerapeLitt på sidelinjen i forhold til salg og markedsføring på nett, men “Facerape” er altså straffbart. Faktisk er det 2 års strafferamme på ugjerningen.

“Facerape” er når en annen person enten logger seg på, eller på annen måte utnytter tilgang til en persons Facebook-konto, – og skriver en statusoppdatering. Noen ganger “uskyldige statusoppdateringer”, andre ganger noe mer alvorlig.

“Facerape” kommer inn under begrepet “datainnbrudd”, og kan ut fra det straffes. Ut fra det jeg kjenner til er dette aldri blitt anmeldt eller straffeforfulgt i Norge.

I Sverige er det nå en sak der en 15-åring er anmeldt for “facerape”, og risikerer å bli dømt for forholdet i følge Dagbladet.

Preben O. Sangvik
 

OBS: Sjekk ut podcasten "Markedskanalen" på facebook. <<< Preben Sangvik jobber i Responspartner AS og har mye kompetanse på både online markedsføring, webteknisk og design - og god erfaring med å knytte dette sammen til en helhet som fungerer for kundene.