Overvåkning på nett – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

Overvåkning på nett

Er du klar over at du kan blir videoovervåket når du surfer? – Eller at du faktisk kan overvåke andre? Lett er det også!
 

Du som har lest litt på Estrategi.no bør ha fått med deg at testing og måling er viktig. Du må rett og slett vite hvordan dine besøkende leser ditt nettsted, og hva slags respons de gir. Nå har jeg kommet over et gratis produkt du bør vurdere å bruke: enkelt som bare det, og faktisk litt morsomt også. Først et blikk på hvorfor du bør bruke det:

Hensikten er å gi deg svarene på dine rettmessige spørsmål. Hvis du selger et produkt, blir det kjøpt? Hvis dine besøkende kjøper, hvorfor kjøper dem? – Eller kanskje ennå viktigere: Hvorfor kjøper dem ikke?

Noen ganger kan det være en liten forvirring i en link som gjør at folk ikke kjøper. Andre ganger kan det være at den besøkende stusser på prisen eller produktet selv. Så: Hvorfor selger ikke nettsiden din så mye den kunne ha gjort?

Avanserte statistikkprogrammer gir deg svarene på det meste. Deriblant gi deg hver enkelt besøkendes navigeringsvei til "målet", uansett om det er kjøp eller ikke. Gjennom å studere den enkeltes navigering kan du kanskje se hva du bør forandre på for å responsoptimere ditt nettsted (Salg er en respons.)

Statistikk er utvilsomt ofte en lønnsom lesning, men ofte kjedelig også. {josquote}Tenk deg nå at du kan "slå på TV'en" og rett og slett SE hvordan dine besøkende oppfører seg på ditt nettsted. Ikke bare der og da, men faktisk ha opptak som du kan spille av når som helst…{/josquote}

Med RobotReplay kan du nettopp dette. Ingen vanskelig installasjon eller komplisert oppsett. Ikke kjøres programmet på din server heller, så du sparer både plass og oppsett på din server. Derimot er det så enkelt at du kun registrerer deg, legger opp en spesiell fil på din server, limer inn en én linjes kode på de nettsidene du ønsker å ta opp fra, – og venter noen timer…

Deretter kan du logge inn i ditt kontrollpanel på RobotReplay og SE hvordan den enkelte brukeren har navigert på din nettside. Jeg mener da som å se en video, med vedkommendes musepeker og med markert alle klikk. Enklere kan det ikke gjøres.

Gir dette nyttig informasjon?

Ja, svært ofte. Eksempelvis snakket jeg med en fra USA som hadde sjekket ut dette, og gjennom opptakene sine funnet ut at veldig mange av de besøkende klikket på bildene på salgssiden hans. De var ikke hyperlinket i det hele tatt, og etter at den besøkende hadde klikket på noen bilder – navigerte dem bort fra hans nettsted. Dette førte til at han la inn hyperlinker på bildene, som førte den besøkende til "Checkout" (Altså der man skriver inn navn og adresse og betaler for produktet.)

Det som så skjedde er svært interessant: Salget gikk opp med nesten 40% (!).

Med andre ord investerte han noen minutter av sin tid for å finne ut at mange klikket på bildene på nettsiden uten at det førte dem noe sted. Ved å legge inn link på bildene økte salget drastisk.

Hva kan du finne ut av?

Kanskje finner du ut hvor dine besøkende "hopper av" i stedet for å kjøpe det du selger? Jeg vet ikke, men det skader ikke å prøve. RobotReplay er nemlig gratis (i alle fall i skrivende stund), og du trenger kun å registrere deg på http://www.robotreplay.com/ for å sette i gang.

Preben O. Sangvik
 

OBS: Sjekk ut podcasten "Markedskanalen" på facebook. <<< Preben Sangvik jobber i Responspartner AS og har mye kompetanse på både online markedsføring, webteknisk og design - og god erfaring med å knytte dette sammen til en helhet som fungerer for kundene.