Hvordan bruke Google Analytics? – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

Hvordan bruke Google Analytics?

Vet du nøyaktig hvor mange unike besøkende du har på nettstedet ditt, hvilke trafikk-kilder de kommer fra, og hvilke søkeord de har funnet deg gjennom? Hvis ikke, har du ingen grunn til ikke å bruke Googles gratis verktøy ”Analytics”.


Mange aner ikke hvilken konverteringsrate de har på sine websider – altså hvilken andel (prosent) av de besøkende som enten melder seg på et epost-nyhetsbrev eller kjøper noe.

De fleste vet hvor mange bestillinger man får hver dag. Bare spør noen på lageret eller i regnskapsavdelingen. Men hvordan vet du hvor mange besøkende du har på nettstedet ditt?

Sannsynligvis har du allerede en eller annen form for statistikk allerede hos webhotellet (webhosting) som du bruker. Google har i hvert fall laget en flott og gratis statistikk-tjeneste tilgjengelig inne i Google Adwords kontoen din.

Her har du en video som forklarer mer om Google Analytics:

http://www.estrategi.no/gratis/google-analytics/

Se Google Analytics video
Mvh Reimar
Preben O. Sangvik
 

OBS: Sjekk ut podcasten "Markedskanalen" på facebook. <<< Preben Sangvik jobber i Responspartner AS og har mye kompetanse på både online markedsføring, webteknisk og design - og god erfaring med å knytte dette sammen til en helhet som fungerer for kundene.