[video] Case: Hvilken farge i AdSense-annonsen gir best inntekt? – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

[video] Case: Hvilken farge i AdSense-annonsen gir best inntekt?

Se video om splittest av AdSense annonse

Mange tjener penger på AdSense, men jeg er overbevist om at det går an å tjene mer og starter en offensiv for å teste ut dette på en «live» side. Slik gjør jeg det.

Målet mitt nå er å øke inntekten ved å få flere klikk på AdSense annonsene. I og med at innholdet på testsiden er likt fra gang til gang, regner jeg med at det er de samme annonsørene som vises der – og følgelig vil jeg få omtrentlig like mye betalt per klikk. Ergo er det antall klikk som må opp, altså klikkraten (CTR = Click Through Rate).

I første omgang vil jeg ikke teste forskjellige størrelser, da jeg bruker 336×280 størrelsen (som i mange tidligere tester har vært den som har gitt best klikkrate).

For å få en brukbar test som kan gi oss raske resultater har jeg følgende krav til testen:

  1. Jeg teste på en side som har ganske mye trafikk (mange sidevisninger per dag)
  2. Jeg vil teste med stor dynamikk (forskjell)
  3. Jeg vil ta raske valg

Teste med stor dynamikk

Tidligere har jeg testet med minimale fargeforskjeller, og dét gir en kjedelig test. For eksempel kan det være å teste 2 ulike gråtoner i overskriften. Slike tester har ofte gitt meg null verdi, da den ene uken er det «alternativ 1» som er best, og uken etter «alternativ 3».

Nå skal jeg teste med store forskjeller i fargene, og velger å teste 2 litt «diffuse» annonseversjoner mot 2 som nærmest «skriker» om oppmerksomhet.

Hensikten er å teste om om annonser som «blander seg med innholdet» er bedre enn annonser «som skriker etter oppmerksomhet». Google sier at det oftest er best med annonser som blander seg med innholdet…

Time will show 🙂

Teste på en side med mye trafikk

Statistikk kan være usikker. Jo færre «eksperimenter» som er gjennomført, jo mindre pålitelig er statistikken. Derfor er det viktig å få gjennomført flest mulig eksperimenter. I dette tilfelle regner jeg hvert unike besøk som et eksperiment.

Norgesannonser.no har mange tusen unike besøkende hver uke, og i gjennomsnitt leser hvér besøkende mellom 7 og 12 sider (avhengig av måned). Håpet er at jeg i løpet av en ukes tid kan ha noen konkrete resultater å dele med dere.

Mitt mål er faktisk at hver besøkende skal ha færre sidevisninger (for de skal jo klikke på AdSense annonsene, og dermed forlate min side.)

Hva betyr det å ta raske valg?

Vanligvis vil man ha nok eksperimenter til å være helt sikker på at man tar riktig valg. Men jeg vil gamble…

Jeg vil ta raske valg: Så snart jeg kan lese med «rimelig sikkerhet» hvilke 2 annonser som er «vinneren», vil jeg bytte ut de 2 som gjør det dårligst med 2 nye alternativer. Slik vil jeg gjøre 3-4 ganger, for å se hvor mye jeg kan øke klikkraten.

Her er annonsevariantene jeg akkurat har satt i test:

annonsevarianter.png

Jeg tipper at den med hvit bakgrunn, eller den med rød vil gjøre det best.

Slik gjennomfører jeg testen:
En AdSense-annonse er basert på JavaScript, så jeg har satt opp et JavaScript som serverer en av disse 4 annonsene på random (tilfeldig) basis. Dvs. hvér gang en side lastes på nytt, vil det på random vises en av disse 4 variantene.

Dette er enkelt, men veldig virksomt.

Ved å spore de ulike annonsene som egen kanal, kan jeg enkelt spore hvor mange visninger hver enkelt annonse har hatt – og også lett lese av klikkraten.

Erfaringer hittil:

adsense_vinner_1.png

Dette har vært den beste annonsen hittil ( i tester før jeg startet denne testen):

Altså hvit bakgrunn, svart overskrift og tekst – og blå link. Snittet på denne har vært 2,07% CTR

Den dårligste annonsen har vært lys gul bakgrunn, svart overskrift og tekst, og grå link.

 

 

 

Hvilken annonse tror du er best?

 

 

 

Preben O. Sangvik
 

OBS: Sjekk ut podcasten "Markedskanalen" på facebook. <<< Preben Sangvik jobber i Responspartner AS og har mye kompetanse på både online markedsføring, webteknisk og design - og god erfaring med å knytte dette sammen til en helhet som fungerer for kundene.