Teknisk – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

Archive

Category Archives for "Teknisk"

Lage hjemmeside selv

Ønsker du å ha en profesjonell nettside, men ikke har all verdens med økonomi? Det er gode grunner til å ha en hjemmeside: For det første er det veldig god markedsføring dersom den er satt opp på rett måte. I tillegg er det en knallgod mulighet til å få dine besøkende til å gjøre noe: Kjøpe, sende inn skjema etc.

Så hvorfor ikke lage hjemmeside selv? Det finnes veldig mange muligheter for deg, og du kan bruke Open Source løsninger som WordPress, Joomla, Drupal og tilsvarende. Men mange har forsøkt dette og “rotet seg bort” i tekniske finesser.

En løsning for deg kan være å bruke EasyEdit til å lage hjemmeside selv. Der kan du velge mellom mange ulike maler, mange ulike ferdige oppsett, og selv tilpasse med “dra og slipp” etterpå.

Steg #1: Velg et hjemmeside-design

Du kan velge mellom mange ferdige webdesign, og disse kan selvfølgelig tilpasses på mange måter etterpå. Du kan f.eks velge et webdesign som heter “advokat” og enkelt bruke det til en rørleggerbedrift. Designene kommer med ferdige forslag til oppsett, men de kan du selvfølgelig vrake for å gjøre med noe helt annet.

Steg #2: Sett opp hjemmeside-kontoen

For å kunne redigere på nett bør du ha en innlogging, og det er neste steg ut. Skriv inn ønsker kontonavn, din epoatadresse og ønsket passord. Sekunder etterpå får du spørsmål om hva hjemmesiden skal hete, og hvilken postadresse og telefonnummer som skal legges inn på hjemmesiden.

Steg #3: Begynn å redigere!

Dette er det morsomste. Her kan du redigere “rett i hjemmesiden”. Du kan hente inn forslag på innholdsstriper, elementer og hele sider.

Det er ennå ikke en fullgod video til å vise hvordan du kommer i gang, men her er en introduksjon av mulighetene:

Når du jobber med dette så husk å ha kunden i fokus: Du må hele tiden tenke at du skal få kunden til å gjøre noe. HVA ønsker du at kunden skal gjøre?

Det handler om salgspsykologi: tekst, bilder og video skal få din besøkende til å f.eks kjøpe noe i nettbutikken (ja, det er inkludert nettbutkkk i løsningen), få kunden til å abonnere på nyhetsbrevet, få kunden til å sende inn en forespørsel. Eller HVA ønsker du at din kunde skal gjøre?

Du kan også tenke på synlighet i Google (SEO). EasyEdit er lagt til rette for virkelig god synlighet i søkemotorene.

Sjekk ut EasyEdit.no og løsningen som tilbys der.

Så enkelt kan du lage webside for en forening

Før var det tidkrevende å komme i gang med et nettsted for en forening. Man måtte både sørge for å få et CMS som var lettbrukt, få satt det opp teknisk (installasjon) og deretter sette seg ned å skissere innhold – før man til slutt la det inn.

Nå er det mye enklere å komme i gang.

På EasyEdit kan du nå komme i gang ved å gjøre tre helt enkle ting:

  1. Velg et design
  2. Velg å sette inn eksempelinnhold (“Velforening”)
  3. Da er nettstedet klart til bruk, man må bare endre tekst og bilder så det passer din forening.

Til og med innmeldingsskjema er på plass. Dersom du ønsker å spørre om mer informasjon i skjemaet, så kan du det. Det er en del av en innebygget skjemabygger, så det er enkelt å utvide med flere felter.

Her er en introduksjon som ble lagt ut i går:

Dersom du har lyst til å prøve dette, så kan du teste uforpliktende og gratis på http://www.easyedit.no

 

Estrategi på Twitter

Jeg har en stund hatt en “skjult” Twitter-konto på Estrategi.no for å teste litt, og nå letter jeg på sløret.

Formålet er å gi deg som bruker Twitter aktivt for å orientere deg muligheten til å hente inn siste hendelse fra estrategi.no bare minutter etter at det har skjedd.

Det kan være en ny sak, et nytt foruminnlegg eller noe nytt på oppslagstavlen.

Her er adressen: http://twitter.com/estrategi

Klikk her for å se Twitterkontoen

Les mer

Forumet er oppdatert

Jeg fikk en henvedelse på epost fordi forumet var nede, og det stemmer. Jeg tok det ned da jeg benyttet lørdag ettermiddag til å oppdatere forumet til siste versjon.

Blant annet er endelig forum signaturene synlige igjen. De forsvant ved forrige oppdatering, og jeg la ikke merke til det før rett før ferien. – Gå til din profil for å endre signaturen. Linker til egne nettsider er tillatt, bare det ikke blir for i øyenfallende.

Nå er forumet åpnet opp igjen for bruk, selv om jeg vil endre utseendet osv fortløpende.

Mvh Preben

Les mer

Tips bildebehandling

Har vært på leting etter et alternativ til Adobe Photoshop en stund og sannelig dumpet jeg over Gimp. Gimp er en Open Resource ressurs som ikke har noen support men med så mange dedikerte utviklere er det forholdsvis lett å finne svar på det man lurer på i forumet til Gimp. Og ikke nok med det, Gimp er helt gratis.

Gimp ligger ikke langt etter AP når det gjelder funksjoner, men har ett litt annet brukersnitt som man må lære seg til å bruke. Men med øvelse blir man mester, sånn også med dette.

Det finnes også en norsk webside som omhandler Gimp, her er masse god info.

Jeg bruker dette stort sett til redigering og lager bilder til mine websider.

Lykke til

Les mer