Tekstfarge påvirker salget – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

Tekstfarge påvirker salget

Her er et norsk case du ikke sett maken til. En farge på salgstekst gav 4 ganger så mye salg som en annen farge. Gjett hvilken.

Dette er det utroligste jeg har sett. Jeg er vant til å teste mye på en webside – overskrifter, bilder, salgstekst, tilbud – for å se hva som selger best.

Alle som har fulgt Estrategi en stund, og studert vårt DVD kurs, vet at å teste og måle respons på alt man gjør online er en nøkkel til fremgang. Uten testing finner du aldri fram til det som selger aller best.

{josquote}Det utroligste eksempel opplevde jeg selv for to uker siden (sept 2006).{/josquote} På nettstedet www.flavus.no skulle jeg legge inn et par nye bilder pga. en ny versjon av produktet som var kommet, og tenkte at jeg likegodt i samme anledning kunne fornye fargen på sidene.

Jeg endret fargen på siden fra blå (blå ramme øverst, blå tekst i overskrifter, blå brødtekst) til sort og rødt (sort tekst, rød overskrifter). Sort tekst og rød overskrift har nemlig vist seg å selge veldig bra på mange amerikanske nettsteder, og har vært testet ofte med hell der borte det siste året.

Her har du de to fargevariantene:

Den eneste forskjellen er som du ser fargen.

Min kone svarte umiddelbart at hun syntes den sorte og røde utgaven ble altfor kraftig, for "pushy" og for salgs-agressivt. Vel, det funker i USA, sa jeg og lot det ligge ut noen dager.

Fasiten var at sort/rød utgave bare solgte en fjerdedel så mye som den blå utgaven! Alt annet er likt – kun en endring av tekstfarge kan gi 4 ganger så mye salg. Wow.

Her har du beviset fra Googles Adwords salgsstatistikk verktøy for disse sidene.

Sort/rød utgave:

Blå utgave:

(Konverteringsfrekvens er antallet besøkende som bestiller. Pris/konvertering er annonsekostnaden vi ender opp med å betale Google per salg fra deres besøkende som kommer gjennom Adwords rubrikkannonsene.)

Så husk å teste alt du gjør online. Hvis ikke kaster du bort masse salg og fortjeneste.

admin