Når kontaktfunksjonen ikke virker – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

Når kontaktfunksjonen ikke virker

Jeg bestemte meg for å se hvordan webmastere hadde utformet kontaktmuligheten på nettsidene i en helt vilkårlig bransje, og valgte leverandører av ferdighus. Det viste seg at det ville bli en interessant opplevelse.

Tekst: Eirik S. Lund

Ettersom husbygging ikke er noe man gjør daglig, trenger man mye informasjon før man setter i gang. Via nettet kan det bety at man tar kontakt via epost eller fyller ut og sender inn et skjema. For meg var dette en hysterisk morsom opplevelse, men så skal jeg ikke bygge heller. Var det målet mitt, ville jeg sannsynligvis blitt frustrert.

Det første firmaet jeg kontaktet prøvde jeg å sende en epost. Det gikk ikke. Hvorfor? Etter litt grubling tok jeg sjansen på å fikse litt på epost adressen deres. De hadde nemlig satt en ”/” mitt inne i denne. Denne fjernet jeg, og vips så ble posten sendt. Selskapet hadde for øvrig et skjema som var svært enkelt å finne; skjemaet for de som ønsket å bli forhandlere. Jeg skulle jo bare ha ett hus. For meg hadde de ingen skjema å fylle ut.

Selskap nummer to hadde ikke en gang oppgitt sin epost-adresse, men de hadde et skjema. Etter å ha fylt ut og trykt på send, skjedde følgende: ingenting… Ingen bekreftelse, ingen ting.. Det skjedde faktisk så lite at jeg bestemte meg for å finne en epost-adresse i stedet, noe jeg altså ikke fant (skjemaet ble sendt, for jeg fikk en katalog i posten…)

Det var faktisk forbløffende mange skjema som ikke fungerte i min lille undersøkelse. Det betyr at man må starte et detektiv-arbeide for å finne frem til rett person eller epost adresse. Jeg skulle likt å vite hvor vellykket selskapene selv synes nett-satsingen er. Kanskje jeg skulle sende en epost og spørre? Nei, det blir for mye arbeid.

Lærdommen er at den første funksjonen du som webmaster må sørge for fungerer, er lett synlig kontaktinformasjon og epost-adresser og webskjemaer som virker. Er ikke dette på plass, virker hele nettstedet amatørmessig, selv om resten er aldri så bra utformet.

admin