Musikk: Kutiman Thru-you videoene utfordrer den tradisjonelle opphavsretten og åndsverksloven – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no
  • Home
  • Generelt

Musikk: Kutiman Thru-you videoene utfordrer den tradisjonelle opphavsretten og åndsverksloven

Jeg er glad i musikk, og digger gode musikkvideoer. I går på Dagbladet så jeg en sak jeg synes er veldig interessant om en iseralitt ved navn Kutiman:

Både fordi den musikalsk er veldig tøff, og fordi den setter mer press på behovet for å avklare opphavsretten og åndsverkslovens rekkevidde i den digitale alderen.

Først: se videoen (klikk for å lese mer)

 

(Dette er min foreløpige favoritt av hans  7 verk, eller “låter” om du vil.)

Personlig er jeg forvirret midt oppe i denne debatten om  åndsverksloven: Hvem som har eierrettigheter til hva – og med hvilke rettigheter.

Han (Kutiman – eller Ophir Kutiel som han egentlig heter) har altså hentet utalligeYouTube videoer av folk som spiller, synger, taster osv – og satt det hele sammen til en – etter min smak – smakelig suppe av musikalske opplevelser.

Med det har han også satt fart på debatten: Hvor går skillet mellom det å respektere andres rettigheter, og det å gi kunstnerisk frihet til å “resirkulere” materiell til å lage nye ting? – Og hvem eier da rettighetene?

Hvis du vil se mer, kan du gå til hans nettside “Thru-you” som orginalt nok ligger på thru-you.com. – eller vente til jeg legger inn mer video på min blogg.

 

Så hva mener du?

 

 

Preben O. Sangvik
 

OBS: Sjekk ut podcasten "Markedskanalen" på facebook. <<< Preben Sangvik jobber i Responspartner AS og har mye kompetanse på både online markedsføring, webteknisk og design - og god erfaring med å knytte dette sammen til en helhet som fungerer for kundene.