Hvordan ditt valg av domene påvirker rangering i Google – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

Hvordan ditt valg av domene påvirker rangering i Google

Valg av domene ved PrebenOk, du har en plan for en ny hjemmeside. En “landingsside” som har til hensikt å skaffe deg mange gratis besøkende fra Google. Det første som må på plass er et domenenavn, og du må velge ett. Så hvordan starter du?

Her er noen konkrete råd som kan hjelpe deg å tenke ut et aktuelt domenenavn for din nye satsning.

 

Vær nøye når du nå står ovenfor valg av domene: Som alltid er vi opptatt av hvordan din hjemmeside vil rangere og bli best synlig i Google, fordi det vil hjepe deg å skape mer business.

Uten trafikk er enhver hjemmeside død, og derfor er det en kritisk at din hjemmeside vil rangere lett(ere) i Google.

Dersom du vil gjøre det lettere for deg selv å rangere bra, bør du følge disse enkle rådene ved valg av domene.

Hva er viktig ved valg av domene?

Det går an å ha minst 2 ulike hensikter med et nytt domene, men jeg holder her fokus på valg av domene når det er viktigst å rangere godt i Google:

Sørg for at din viktigste søkefrase er med i domenenavnet.

Dersom du ønsker å rangere på frasen “håndlaget verktøy”, anbefaler vi sterkt at du bruker den frasen i domenet ditt. F.eks vil “handlagetverktoy.no være et godt valg av domene. Tilsvarende vil “håndlagetverktøy.no” eller “handlaget-verktoy.no”.

Kan du ta med deg din nest viktigste søkefrase i domenenavnet også?

Jeg følger på med eksemplet over og sier at frasen “eksklusivt verktøy” også er viktig. Da har du muligheten til å kombinere de 2 viktigste frasene når du velger domenet. F.eks “eksklusivthandlagetverktoy.no”. Jeg vil anbefale å holde hovedfrasen mest mulig intakt, og evt “spe på med” frase nr 2.

La oss si at frasen “verktøy for tre” er like viktig som “eksklusivt verktøy”. Da får vi mange kombinasjonsmuligheter:

  • handlagetverktoyitre.no
  • håndlagetverktøyitre.no
  • eksklusivthandlagetverktoy.no
  • eksklusivthåndlagetverktøy.no
  • eksklusivthandlagetverktoyfortre.no
  • eksklusivthåndlagetverktøyfortre.no

Og slik kan vi kombinere i hytt og vær, men husk at det er smart at domenet kan leses greit også. (Personlig blander jeg aldri skrivemåten for æ, ø eller å.)

Eksempler ved valg av domene

Ønsker å rangere på frasen:

Det finnes veldig mange eksempler på at det hjelper mye å ha frasen du vil rangere på i selve nettadressen.

Tips: Dersom du har valgt domene og ikke har med deg søkefrasen der, hjelper det å lage en underside som heter det samme som frasen du vil rangere på. F.eks estrategi.no/eksklusivt-handlaget-verktoy/ (bare et eksempel)

 

Mvh Preben

 

Preben O. Sangvik
 

OBS: Sjekk ut podcasten "Markedskanalen" på facebook. <<< Preben Sangvik jobber i Responspartner AS og har mye kompetanse på både online markedsføring, webteknisk og design - og god erfaring med å knytte dette sammen til en helhet som fungerer for kundene.