Bingo for Bing.no? – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

Bingo for Bing.no?

Bingo for Bing.no ?

Får Google omsider en verdig konkurrent? Mange har prøvd ta opp konkurransen, men ingen har lykkes ordentlig. I alle fall ikke i Norge. Spørsmålet er om  Microsoft klarer det med sin nylansering Bing.no.

Førsteinntrykket er “spennende”. Fjord og fjell. Er det et bilde på variasjonene i søkemotoren, eller bare valgt fordi det ser pent ut?

Ikke vet jeg, men når jeg tok fokuset vekk fra designet så likner Bing veldig mye på MSN søk. Kanskje ikke så rart da det er Microsoft som eier begge deler, og nok egentlig mer “rebrander” MSN søk til Bing. Dét er i alle fall min magefølelse.

Kvaliteten på søkemotoren

Treffene jeg får opp på norske søk varierer veldig i kvalitet: Søker jeg på “annonse” for å finne et sted å legge inn gratis annonser på nett, får jeg bare opp en haug med linker til aviser som tilbyr annonser på trykk. Dét har lenge forundret meg. Hvorfor tilbyr søkemotoren “feil” treffliste i så lang tid?

Derimot søker jeg “epost markedsføring”, eller om så bare er “markedsføring” så er jeg langt mer fornøyd. Der ligger Estrategi.no godt i toppen 🙂

Geniale funksjoner: RSS nyheter

Hender det du har lyst til å følge en sak i media? -Bing.no gjør det litt lettere for deg. Gå til Bing.no og klikk på “Nyheter”. Skriv inn emnet du vil lese mer om/ følge i nyhetene og vips ser du en del aktuelle nyheter. Hvis du ikke er helt fornøyd med listen kan du raffinere søket ditt.

Men det stopper ikke der: På venstre siden av trefflisten dukker det opp et RSS ikon, og du kan nå abonnere på nyheter fra Bing.no som sammenfaller med akkurat dine interesser. Dét er smart, og der gir jeg Bing et stort pluss!

 

Bing.no er lansert i “beta”. Det betyr at den ikke er ferdig, og dermed fremdeles under utvikling. Det verserer også rykter om at Bing.com er lengre utviklet enn vår norske Bing.no. Jeg har blandet erfaring med Bing.no – men det hadde jo vært artig med en søkemotor som kunne ta opp konkurransen med Google.

Hva mener du om Bing.no?

Skriv din kommentar og diskuter under:

Preben O. Sangvik
 

OBS: Sjekk ut podcasten "Markedskanalen" på facebook. <<< Preben Sangvik jobber i Responspartner AS og har mye kompetanse på både online markedsføring, webteknisk og design - og god erfaring med å knytte dette sammen til en helhet som fungerer for kundene.