Det handler utelukkende om kvalitet – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

Det handler utelukkende om kvalitet

Hvor vellykket en video som du publiserer på ditt nettsted eller YouTube er, avhenger i stor grad av kvaliteten, og videoer som er laget internt i bedrifter er de som er mest sårbare for å virke amatøraktige. Men ta det med ro. Her skal du få noen tips om hvordan du kan få din hjemmelagde video til å se profesjonell ut.

Begynn med et manus

Det er én enkel grunn til at du bør unngå å improvisere: Når kameraet begynner å gå, er det lett å gå i stå mens du leter etter hva du skal si. Jeg foreslår at du bruker såkalte ’kanonkuler’ (avsnitt) som ikke overvelder seerne med for mye informasjon, samt en lett forståelig historiefremstilling som følger den klassiske disposisjonen; innledning, midtdel og slutt.

Vær ekte

De fleste av oss foretrekker å handle med folk vi kjenner, liker og stoler på. Du risikerer å frastøte deg seerne hvis de tar deg på fersken dersom du forsøker å være noe du ikke er.

Ikke bruk kameraets innbygde mikrofon

Bruk en trådløs lavaliere mikrofon som kan festes på jakkeslaget. Kontroller at den har riktig inngang for ditt kamera.

Vær oppmerksom på lyssetting

Ved å sette en lyskilde direkte mot ansiktet ditt motvirker det vaskebjørnsøyeskyggene som forårsakes av direkte taklys.

Ta nærbilder og vær deg selv

Tenk i YouTube dimensjoner. Mange opptak på lang avstand betyr at seerne ikke ser ansiktet ditt tydelig nok. Et godt innrammet hode- og skulderopptak uten for mye tomrom over hodet er knepet.

Konklusjon om bruk av video

Når det gjelder kommunikasjon, er video det skarpeste verktøyet i verktøykassen. Å lage en god video er slett ikke så vanskelig.

 

admin