Hvordan komme i gang med ehandel – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

Hvordan komme i gang med ehandel

Her er 4 skritt til nettsuksess for deg som ennå ikke har et eget firma

Tekst: Reimar Vetne

  1. Begynn med målgruppe, ikke produkt. Den raskeste og sikreste veien til nettinntekter du kan leve av er å begynne med å finne en gruppe mennesker som lever og ånder for et særskilt tema/fag/hobby/interesse, og bruker mye penger på interessen. Er du del av en slik gruppe/interessefelt allerede? Hvis ikke, spør venner og bekjente om hva de er oppslukt av, og bestem deg for en slik nisje.
     
  2. Finn ut hvilke ord målgruppen selv bruker om sine udekte behov. Du setter opp en enkel nettside (lær deg webdesign, eller få hjelp av en venn som kan det). Websiden skal nå i starten bare inneholde et enkelt spørreskjema. "Hva er det viktigste spørsmålet du lurer på om …. [nisjen / interessen / temaet]". Kjøp en del trafikk via Google AdWords rubrikkannonsering på de søkeordene de bruker (bruk Overtures Search term suggestion tool eller Wordtracker for å finne fram til flest mulig av søkeordene som målgruppen din bruker når de søker etter stoff om sin interesse). Alle som klikker på annonsen og kommer til din webside, blir så fortalt at du jobber med et nytt nettsted og/eller ebok om temaet, og ønsker innspill på hva de lurer på. Samle sammen alle tilbakemeldingene du får, og se etter fraser som går igjen hyppig.
     
  3. Lag en del stoff om dette temaet/interessen/nisjen/hobbien basert på feedbacken du får. Skriv websider (artikler) på nettstedet ditt som svarer på spørsmålene du fikk inn, og skriv gjerne en kort eller lengre ebok i pdf-format som går litt mer i dybden. Bruk frasene de selv sendte deg som utgangspunkt for overskriftene og avsnittene i stoffet – da vet du at du når målgruppen din og de har lyst på stoffet du skriver. Du taler deres språk og besvarer deres egne spørsmål.
     
  4. Selg ett produkt. Få tak i et bra fysisk produkt som allerede selger bra i din målgruppe (få forhandlerstatus/agentur på et produkt), eller lag et infoprodukt som du kan selge (f.eks. en ebok i pdf-format, eller et lyd-CD kurs om temaet). Lag infoproduktet selv, eller allier deg med en ekspert innen dette området og del på inntektene 50/50. Det er viktig at du nøyer deg med å selge ett produkt fra websida, ikke mange. En ett-produkts salgsside får nesten alltid lettere et salg enn multiprodukt kataloger gjør. Hvis du har flere produkter å selge, som du bør få etterhvert, så bruk disse til å følge opp de som allerede har kjøpt av deg. Send ut jevnlige tilbud på resten av produktsortimentet ditt til epost-adressen eller den fysiske adressen du har på dine eksisterende kunder.

Dette kalles markedsbasert nettsalg, hvor kunden og ikke produktet står i sentrum. Følg oppskriften punkt for punkt, uten å hoppe over noe.

Oppskriften virker kanskje som "vanlig utbredt sunn fornuft", men faktum er at det er få som faktisk tar skrittene i riktig rekkefølge. Lykke til!

admin