Hvordan be pent om en link? – del 2 – Internett markedsføring | epost markedsføring | søkemotoroptimalisering – estrategi.no

Hvordan be pent om en link? – del 2

Du ønsker trafikk og må sikre at mange nettsteder linker til deg. Hvordan finner man de beste kandidatene å spørre?

Tekst: Reimar Vetne

I del 1 av "Hvordan be pent om en link" gikk vi gjennom hva en epost bør inneholde når du skal spørre noen om å linke til deg.

Nå ser vi på hvordan du finner nettsteder å spørre.

Bruk søkeord

Skriv ned søkeordene som det er naturlig for brukere å søke etter i søkemotorene for å finne fram til deg. Kjør så noen søk, og besøk de andre nettstedene som søkemotorene foreslår. Kanskje noen av disse har linksamlinger hvor det er naturlig at ditt nettsted kommer med.

Omvendt-søk på suksess-nettstedene

Det er sannsynligvis noen nettsteder allerede som handler om det samme temaet eller tilbyr de samme tjenestene eller produktene som dere gjør. Noen som har eksistert på nettet en stund og oppnåd suksess og gjort seg kjent. Disse kjenner du sannsynligvis til allerede (det er viktig å kjenne til og følge med på konkurrentene sine). Hvis ikke får du søke rundt på nettet og finne ut hvem de er – se oppgaven overfor. Deretter gjør du et omvendt søk på disse nettstedene, dvs. at du går til en søkemotor og spør etter hvem som linker til dette suksess-nettstedet. Så kontakter du disse og oppfordrer dem til å linke til deg også.

Eksempel på syntaks: I de fleste søkemotorer, bl.a. Kvasir og Altavista, skriver du link:www.estrategi.no hvis du ønsker å finne nettsteder som linker til herværende nettsted. LinkPopularity er en annen tjeneste som forteller hvilke nettsteder som linker til et bestemt nettsted.

Å kontake alle nettstedene du finner og synes bør linke til deg, er en manuell og tidkrevende jobb. Men tiden brukt på en slik linke-kampanje er vel anvendt.

admin