Hei, Gjest!

Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Affiliate markedsføring

#1
Jeg driver nettbutikken http://www.helti100.no og som de fleste andre som driver med salg på nettet er jeg stadig på jakt etter nye kanaler for å få mer besøk og salg.Jeg synes det var en god ide med affiliate annonsering med muligheten til å betale for hvert salg istedenfor klikk, da jeg leste artikkelen som stod i Webmagasin nr. 4 2008 om "Affiliate - smart markedsføring i trange tider".Jeg brukte nettet til å lese mer om begrepet affiliate, men fant flest artikler som dreide seg om hvordan man kan tjene penger på å ha en nettside med annonser fra affiliate-nettverkene.Jeg kontaktet derfor noen av de store kjente nettverkene som Tradedoubler og Euroads. Disse selskapene er sikkert flott for nettsider som vil tjene penger på annonser, men hva koster det for oss mindre nettbutikker som ønsker å annonsere??Jeg fikk helt sjokk da selgerene jeg snakket med etter alle gode agumenter om akkurat deres nettverk, kom fram til det interessante for meg - nemlig prisen.

Oppstart koster rundt 25.000 (eks. mva) og månedlige kostnader på 5.500, i tillegg kommer provisjon på ca. 15% av kjøpesummen, der 1/3 går til selskapet og kun 2/3 til nettsiden som har annonsen som førte til klikk og deretter salg. I tillegg var det 3 mnd. oppsigelse, ingen mulighet til å teste før man ble med...Ingen kunne gi noen garanti for hvor mye salg det ble, for det er ofte slik at nettsidene selv kan velge hvilke annonsører de vil promotere. Selgerene mente at det var gode muligheter, men selvsagt hadde de ingen garanti for om regnestykket mitt for Helt i 100 ble pluss eller minus etter en min. prøvetid på 3 måneder.Mitt spørsmål er derfor, finnes det andre gode løsninger for meg som er liten og ønsker å prøve ut affiliate markedsføring med betaling for salg ikke klikk, og ikke heter Dell eller Komplett og har millioner i markedsbudsjetter?
 Svar
#2
Det finnes programvare å få kjøpt som tar seg av det tekniske. Det må installeres på ditt hosting område. Med en slik løsning må du selv skaffe affiliatene, men det er jo mye rimeligere å komme i gang. Inntekten blir kun delt mellom deg og din affiliate. Du kan ha en link på nettsiden din som oppfordrer kunder og andre besøkende å bli affiliate for deg.Problemet er at de fleste løsninger krever at affiliaten har eget nettsted og er litt tekniske. Løsningen er ofte på engelsk språk og affiliaten må logge seg inn på områder og gjøre div innstillinger.Jeg er selv ute etter en løsning der det er enkelt å registrer kunder som affiliate ( om de selv vil ) og at de enkelt kan sende en type "tell a friend" epost med affiliatelink i. Noen som har en god løsning?
 Svar
#3
Fikk tips om dette programmet http://www.e-junkie.com
 Svar
#4
Hvilket script bruker du til nettbutikken i Helt i 100 ?Det finnes både selfhosted og remote hosted løsninger som man kan benytte til flere av de anerkjente butikkløsningene der ute.Da mener jeg løsninger som integreres mot butikkløsninger som gjør at folk kan bli affiliate hos deg, og der du selv styrer utbetalinger osv til dine affiliates.Oppstartskostnad på slikt ligger ofte på rundt 100 til 300 USD, i alle fall sist jeg sjekket. Husker i farten ikke noen navn på programmene/ tjenestene...
 Svar
#5
Her er det som jeg har hørt mest positivt om: Idev AffiliateDette kan integreres mot veldig mange online butikkløsninger.
 Svar
#6
Takk for svar:-) Jeg bruker Bits og epages. Jeg synes den beste løsningen hadde vært å ha det integrert i butikken, slik at de ikke havner på en helt annen side. Ser at http://www.canis.no bruker Idev
 Svar
#7
Idev regnes som bransjestandard, og er ergo veldig anerkjent. Selv har jeg ingen erfaring med scriptet og løsningen, så jeg vet ikke hvordan det fungerer i praksis.Vil anbefale deg å ta "en prat med" epages og bits for å høre med dem.
 Svar
#8
Skal høre med bits hva de sier, det har hittil vært litt vanskelig å "innføre" løsninger som ikke kommer via dem...Drømmen hadde vært om det fantes ett annonsenettverk for mindre butikker, vet om mange innen barnesegmentet som ønsker å samarbeide
 Svar
#9
Noen som vet om affilateløsninger der det er mulig å være en "Mikro-tradedoubler" og organisere annonsering for flere nettbutikker som ikke vil administrere dette selv??
 Svar
#10
Jeg ser at Canis sin iDev løsning er oversatt til norsk. ( portugisisk i språkmenyvalget )
 Svar

Tråder som kanskje er relaterte til denne...
Tråd
Forfatter
  /  
Siste innlegg
Svar:: 6
Visninger:: 71
07-05-2010, 12:29
Siste innleggPreben O. Sangvik
Svar:: 0
Visninger:: 53
06-02-2010, 02:38
Siste innleggmaherm2
Svar:: 6
Visninger:: 61
18-07-2009, 20:26
Siste innleggPreben O. Sangvik

 
Gå til forum: